Wordpress siteyi başka hostinge taşıma 2022

Wordpress siteyi başka hostinge taşıma 2022

Wordpress siteyi başka hostinge taşıma 2022 nasıl yapılır? Wordpress ile yaptığınız sitelerinizi zamanla ihtiyaç gereği farklı hostinglere taşımanız gerekebilir. Bu gibi durumlarda wordpress’in sizlere sağladığı aşağıdaki eklentilerden destek alabilirsiniz. Taşıma esnasında sayfalarınızdaki yazılar görseller ve veritabanını yedeklemeyi unutmayın. Aşağıdaki anlatacağım eklentileri yüklemek için wordpress plugin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

En İyi WordPress Taşıma Eklentileri

  1. l Duplicator – WordPress Migration Plugin
  2. l Migrate Guru: Migrate & Clone WordPress Free
  3. l WP Migrate DB
  4. l All-in-One WP Migration
  5. l UpdraftPlus WordPress Backup Plugin
  6. l BackupBuddy

Duplicator – WordPress Migration Plugin

Duplicator, WordPress site dosyalarını yeni konumlara taşımak için açık ara en popüler eklentilerden biridir. Eklentide bulunan seçeneklerden bazıları, kopyalama, taşıma ve klonlama ve tam sitenin geleneksel geçişini içerir.

Özellik Çoğaltıcı WordPress Eklentisi: Duplicator, farklı beceri seviyeleri için faydalı olan ücretsiz ve premium sürümlerde mevcuttur. Ayrıca hareket ve klon işlevleri sağlar. Canlı siteleri yerel ortamınıza kolayca sürüklemek için en iyi eklentilerden biridir.

dublicator-wordpress

Sürümünüze bağlıdır, ancak Duplicator, site içeriğini korumak için manuel ve zamanlanmış yedeklemeler içerir. Canlı veya geliştirme sitelerinin site çoğaltması da mümkündür. Karmaşık içe ve dışa aktarma komut dosyaları için endişelenmenize gerek yok. Sadece birkaç tıklama ile tüm web siteniz hareket edecektir. Premium sürüm, Google Drive, seçeneklerinden bazılarında bulut depolama alanına sahiptir. Bu sayede wordpress taşıma işlemi yapabilirsiniz.

Migrate Guru: Migrate & Clone WordPress Free

Başka bir Wordpress siteyi başka hostinge taşıma eklentisi ile sizlerleyim.  Migrate Guru tüm kullanıcılar için ücretsizdir. Tüm taşıma işlemleri Migrate Guru sunucusunda yapılır. Bu, sitenizin taşıma işlemi sırasında engellenme olasılığının daha düşük olduğu anlamına gelir. 1 GB’lık bir siteyi 30 dakikadan kısa sürede klonlayabileceğiniz için bu kesinlikle en hızlı geçiş eklentilerinden biridir.

Migrate Guru, gerçek bir tek tıkla geçiş eklentisidir; bu, tüm geçiş düğmeleri için yalnızca bir geçiş düğmesine tıklamanızı gerektirdiği anlamına gelir. Eklentinin otomatik arama ve değiştirme özelliği vardır. Taşıma gerçekleştiğinde uyarılar gönderilir. Bu, bir şeyler ters giderse sizi uyarmak veya sadece bir değişikliğin ne kadar süreceğini söylemek için yapılır. Eklenti, dünya çapında 5.000’den fazla ana bilgisayarı destekler. Bu, tam bir çok siteli ağı geçirmek için en kolay geçiş araçlarından biridir.

Migrate-Guru

WP Migrate DB

Geliştiricilere tam veritabanını indirmenin ve başka bir konuma taşımanın zor bir yolunu sunar. Tüm dosya yolları, URL’ler ve serileştirilmiş veriler arka planda işlenir. Eklenti, indirmek için eksiksiz SQL dosyaları sağlar. Profesyonel sürüm, veritabanlarını çıkarmanıza veya dışa aktarmanıza olanak tanır. WP Migrate DB, en güvenli geçiş eklentilerinden biri olarak kabul edilir. Tüm medya kitaplığınızı iki site arasında senkronize etmeyi seçebilirsiniz. Bu özellik ve aşağıdaki özelliklerin çoğu premium sürüme dahildir. WP Migrate DB, siteleri çok siteli bir ağdan tek bir siteye taşıma konusunda benzersiz bir yeteneğe sahiptir.

WP Migrate db indir

All-in-One WP Migration

All-in-One WP Migration, bir siteyi indirmek ve başka bir konuma yüklemek için tüm temel işlevlere sahip ücretsiz bir eklenti sunar. Wordpress siteyi başka hostinge taşıma yapmak için herhangi bir teknik bilgi gerekmez. Sınırsız lokasyon, değiştirme ve serileştirme çözümleri sunar.

Eklenti, iyi çalışan barındırma sağlayıcılarının uzun bir listesine sahiptir. Eklenti siteleri parçalar halinde yüklediğinden, tüm dosyayı belirli bir boyutta tutma gereksinimini ortadan kaldırdığı için daha büyük siteleri yükleyebilirsiniz. Daha büyük siteler, müşteri desteğinin yanı sıra dosyaları silme ve yedekleri geri yükleme seçenekleri sunan premium sürüme yükleme seçeneğine sahiptir. Üçüncü taraf bulut depolama hizmetlerine bağlanan düzinelerce uzantı vardır. Bunlara OneDrive, Dropbox ve Google Drive dahildir.

All-in-One WP Migration indir

 

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Worpdress siteyi başka hostinge taşıma yapmak için kullanacağınız UpdraftPlus, tüm sitelerinizin hızlı ve güvenli yedeklerini oluşturur. Dosyalar ayrıca manuel olarak veya sitenin tek tıkla geçiş uzantılarından biri kullanılarak başka konumlara da taşınabilir. UpdraftPlus, en uzun bulut entegrasyon listelerinden birine sahiptir. Bunlara Rackspace Cloud, Openstack Swift ve Microsoft OneDrive dahildir. Eklentinin ücretsiz sürümü, genellikle böyle olmayan otomatik yedeklemeler, taşıma ve yedekleme eklentilerine sahiptir. Çoklu site ağlarını yedekleyebilir ve taşıyabilirsiniz. Dosyaları WordPress dışındaki diğer sunuculara taşıyabilirsiniz.

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin indir

BackupBuddy – The Original WordPress Backup Plugin

Eklenti, test siteleri ve canlı arasında içerik yayınlamak ve çıktı almak için mükemmel seçeneklere sahiptir. Bir düğmeye tıklayarak WordPress sitenizi klonlayabilirsiniz. BackupBuddy’nin geçiş bölümü, tümü sizin için arka planda yapılan harika URL değişiklikleri, etki alanı değişiklikleri ve barındırma değişiklikleri içerir. Eklenti, taşıma işlevinden daha fazlasını sunar. Örneğin, serileştirilmiş veriler, kötü amaçlı yazılım taraması ve yedeklemeler yoluyla site koruması elde edebilirsiniz. Yedeklemeler, dosyaları başka bir sunucuya geri yüklemeniz veya taşımanız gerektiğinde kullanışlıdır.

BackupBuddy – The Original WordPress Backup Plugin indir

Yazımı beğendiyseniz Worpdress Kurulumu yazımı okuyup daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Wordpress site taşıma işlemi yazımda anlattığım eklentiler ile kolaylıkla yapılmaktadır. Bunun yanında manuel olarak dosyalarınızı ve veri tabanınızı taşıyarak sağlanabilir.

Hosting taşıma işlemi yapmak için farklı bir sağlayıcıdan hosting satın alarak sitelerinizin tüm verilerini yedekleyerek satın aldığını firmanın veri tabanlarına kurarak gerçekleştirebilirsiniz.

Wordpress dosyalarınızı ve veri tabanınızı farklı bir hostinge taşımaya yarayan wordpress site taşıma eklentisidir.

Kendi fikrim en kolay olarak dublicator uygulaması üzerinden kolaylıkla yapılabilir. Bununlar beraber manuel olarak dosyalarını indirerek te sitenizi taşıyabilirsiniz.

Wordpress siteyi başka hostinge taşıma için En iyi eklenti bence ilk yazdığım Duplicator – WordPress Migration Plugin uygulamasıdır. Ancak uygulama ücretli olduğu için satın almanız gerekebilir.

Ayrıca wordpress haber teması öneri yazımı inceleyebilir. Wordpress yoast seo eklenti kurulumu yazımı inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu