Google Yararlı İçerik Güncellemesi 2022

Google Yararlı İçerik Güncellemesi

Dünyanın en popüler arama motorlarından biri Google’dır. Google, hayatımızı iyileştirmek için seçimler yapmamız için bize bilgi ve araçlar sağlayarak günlük hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Son zamanlarda, birçok kullanıcı Google’ın web sitelerinde yaptığı faydalı değişikliklerden etkilendi. Bu değişiklikler, bulunması kolay içerik güncellemelerini, güzel doodle’ları ve daha fazlasını içerir.

Google yararlı içerik detayları

Google yararlı içerik güncellemesi ile neyi hedefliyor

Google’ın iki ana amacı vardır: bilgi sağlamak ve bu bilgileri herkes için erişilebilir kılmak. Kullanıcılara zamanla alakalı içerik sağlamak için web sitelerini yakın zamanda güncellediler. Örneğin, tüm kullanıcıların aradıklarını bulabilmeleri için yakın zamanda LGBTQ içeriği için bir bölüm eklediler. Ek olarak, içeriği güncellemek, yeni makaleler ve araştırmalarla güncel kalmasına yardımcı olur. Ek olarak, bu yeni içeriğe erişmenin kolay bir yolu, internetteki çoğu sayfanın tepesinde yer alan güzel, etkileşimli resimler olan doodle’lardır. Her biri dünyada yeni ve farklı bir şeyi kutluyor. Tüm bunlar, Google’ı her gün kullanan sayısız insan için çok daha yararlı bir kaynak haline getiriyor.

Doodle Günü Kutlaması

Bu doğrultuda, Google ayrıca her Cuma yeni bir şeyi kutlamak için yeni bir doodle başlattı. Bu kutlamalar, yeni Android sürümlerinden dünya etkinliklerine ve tatillere kadar her şeyi içerir. Bu etkinlikleri kutlamanın harika bir yolu, Google’ın Ay Yeni Yılı keşfi veya 2018 Kış Olimpiyatları gibi etkileşimli oyuncaklardır. Google’ın bu etkinlikleri etkileşimli karalamalar ve web sitesi içeriğindeki güncellemelerle kutlaması harika. Bu, Google’ı her yaştan kullanıcı için çok daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirir.

Yararlı İçerikler Daha Değerli Olacak

Google’ı harika yapan bir başka şey de, son zamanlarda yararlı içerik güncellemelerine erişmeyi çok daha kolay hale getirmeleridir. Bu, web sitesindeki yararlı bilgileri güncelleyerek kullanıcı endişelerine ve geri bildirimlerine hızlı bir şekilde yanıt vermelerini sağlar. Örneğin, geçen yıl birçok kullanıcı mahallelerindeki okullar ve mahalleler için yanlış google maps konumlarından şikayet etti. Bazı kullanıcı geri bildirimlerinden sonra Google, okulların işletme adresleri yerine doğru şekilde görünmesi için haritalarını güncelledi. Bu, büyük şirketlerin bile ürünleri hakkında karar verirken kullanıcılarını dinlemesi gerektiğini gösteriyor.

Google İçerik Güncellemesi Faydaları

Bunlar, Google’ı her gün kullanmayı kolaylaştıran birçok değişiklikten sadece birkaçı – artık herkes yararlı bilgilere denemeden bile erişebilir! Bu nedenle, son zamanlarda yararlı içerik güncellemelerine erişmeyi çok daha kolay hale getirdiler – böylece herkes istediği zaman yararlı web sitesi içeriğine kolayca erişebilir! Güncellemeler harika ve Google tarafından yapılan son değişiklikler sayesinde artık herkes faydalı bilgilere kolayca erişebiliyor! Güncel Google güncellemesine ulaşmak için linki takip edin.

Google Faydalı İçerik güncellemesi kimi etkileyecek

Arkadaşlar Google 25 Ağustos 2022 tarihinde yayımladığı yararlı içerik güncellemesi ile içerisinde kullanıcı odaklı olmayan içerikleri hedefliyor. Web sitelerinde kopya yada alıntı arama motorları için yazılmış içeriğinizi tespit ederek Tüm İçeriklerinizi sıralamalarda geri düşürebilecek. Örneğin bir haber sitesi işletiyorsunuz içeriklerinizi başka yerden alıp özgünleşiyor. Bu gibi durumda haberi ilk paylaşan kaynak hep daha değerli olacak. Burada yerel haber kaynakları korunacak. Google yaptığı faydalı İçerik güncellemesi ile kalitesiz içeriğinizi kaldırmadığınız sürece siteniz sıralamalarda yükselmeyecek.

Etkilenen içerik güncellemesi nasıl düzeltilir.

Siteniz bu duruma maruz kaldıysa yapmanız gereken bu faydasız ilgi çekmeyen içerikleri kaldırma olacaktır. Yapacağınız küçük bir analytic araştırması ile bu güncellemede nasıl etkilendiğinizi anlarsınız. Google Bu güncelleme ile search console da herhangi bir spam yada manuel işlem yapılmayacağını açıkladı.

Kullanıcı odaklı içerikler oluşturun

Google sitenize gelen tüm girişleri ve çıkışları kayıt eder. Sitenizde geçen zamanı, çıkma oranlarınızı ve sizden sonra hangi sitelere girildiğini izler. Bu kayıtları size Google analytics üzerinden göstererek sitenizin sayfa ziyaret detaylarını aktarır. Burada tüm iş sizin çabanıza kalıyor. Yazılarınızı arama motorları için değil kullanıcılar için yazmayı deneyin. Sistem yönetimi geliştirici hizmetleri kritik olan bu güncellemelerin düzeltilmesi için henüz bir bilgi yayımlamadı. Ayrıca geliştirici hizmetleri kritik düzeltmeler hesap bilgilerini sizlerle paylaşmıyor.

Google Yararlı İçerik Nasıl Yazılır? 

Google son yazdığı raporunda kullanıcılarına sitelerindeki içerikler hakkında sorular sordu. Bu sorulara verdiğiniz cevaplara göre yararlı içerik güncellemesinden etkilenme durumunuzu değerlendirebilirsiniz.

1-Yazdığınız içeriğin amacı kullanıcıları etkilemek mi yoksa arama motorlarının dikkatini çekmek mi?

2-Arama motorlarında çok fazla yer bulacağınızı düşündüğünüz sitenizin içeriğinden farklı konularda yazılar yazıyor musunuz?

3-Çok fazla konuda içerik üretebilmek için otomasyon yani otomatik içerik üretici gibi otomasyon kullanıyor musunuz?

4-Yazılarınıza değer katmadan başka yazılardan alıntı yaparak mı makale yazıyorsunuz?

5-Konuları sizi takip eden kişilerin ilgisini çekecek değil de sadece o anda trend olduğu için mi yazıyorsunuz?

6-Yazdığınız içerikten istediği bilgiyi alamayan kullanıcılar soluğu başka aynı bilgiyi veren sitelerde alıyor mu?

7- Google’ın kelime sayısı olarak dikkat ettiği bir sayı olduğunu düşünerek mi o kadar uzun yazılar yazıyorsunuz? (Burada belirtilmek istenen Google’ın kelime sayısına çokta önem vermediği)

8-Yazacağınız konu hakkında yalnızca çok trafik alacağını düşündüğünüz için mi içerikler üretiyorsunuz?

9- Siteniz henüz ne zaman yayınlanacağı belli olmayan bir film yada yazının tarihini veriyor mu? (Burada sitenize ziyaretçi çekmek için tarihi belli olmayan yazı mı yazıyorsunuz sorusu var.)

Yukarıdaki sorulara tümüne yada bazılarına cevabınız evet ise sitenizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü google yeni güncellemesini bu yönde yaptı. Artık yararlı içerik olmayan siteler daha alt sıralara düşecekler.

Bu yazıyı sevdiysen Teknoloji Yazılarımı inceleyebilir, Bilgisayar hızlandırma yolları hakkında tüyolar alabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu